Державний професійно-технічний
навчальний заклад
«Краматорський центр професійно-технічної освіти»

м.Краматорськ


Меню сайту

Календар свят. Мова, граматика, спілкування
Оцініть наш центр
Всего ответов: 1086

Главная » Статьи » Новини та події

Вишукана і смачна їжа - це маленьке задоволення

Вишукана і смачна їжа - це маленьке задоволення, найпростіший спосіб порадувати людину і підняти їй настрій

 

10 грудня здобувачі освіти ДПТНЗ «Краматорський центр професійно-технічної освіти» із задоволення прийняли запрошення відвідати кулінарне заняття в Школі кухарського мистецтва на базі Костянтинівського професійного ліцею. У ній безкоштовно проходять практику у фахівців ресторанної і кухарської справи старшокласники та студенти профільних вузів Донеччини, здобувачі освіти професійно-технічних навчальних закладів за професією «Кухар-кондитер», а також підвищують кваліфікацію трудові колективи.

Головне надбання на кулінарних заняттях - розвиток естетичного задоволення від процесу готування. Заняття в Школі кухарського мистецтва проходять в сучасних кухнях, повністю оснащених професійним обладнанням і всім необхідним для якісного і приємного навчання. Кухня–лабораторія оснащена передовим обладнанням від відомих світових виробників з Італії, Німеччини, Швеції, Франції, Південної Кореї; є тут і кондитерський цех, барний комплекс, виробниче приміщення на 16 робочих місць і навчальний клас на 24 слухача. Кондитерський і виробничий цехи обладнані камерами, які в режимі онлайн демонструють заняття на великому екрані в навчальній аудиторії.

Наразі в Школі проходить тиждень паназиатской кухні і шеф-кухар Сергій Денисенко навчає молодь готувати оригінальні східні страви.

Темою майстер-класу, що відвідали учні Центру стала «Японська кухня: мистецтво споживання їжі, секрети японської кухні, естетика і головні інгредієнти». Як відомо, мода циклічна. І мода на японську кухню - не виняток. Зараз вона знову на піку популярності. Японська кухня, або національна кухня Японії, може бути охарактеризована лише двома словами - вишукана краса. Рецепти приготування страв досить прості, і підпорядковані вони швидше зовнішньому оформленню, ніж складним і вигадливим технологіям створення страви. Шеф-кухар демонстрував юним кухарям техніку приготування простих страв з доступними інгредієнтами.

Майбутні кухарі дізналися про техніку приготування ніжного курячого філе, обсмаженого з печерицями в соусі теріякі, локшини з пастою тому ям. На перший погляд, страви дуже прості, та велике значення має соус, створений на основі японського саке з великою кількістю прянощів, що подекуди були незнайомими. Шеф-кухар Сергій Денисенко з великою відповідальністю пояснював усі дрібниці приготування страв. І учні із захопленням поринули у світ вишуканих страв і захоплюючого процесу їх створення.

«То був смак країни, про яку мріяли! І ми навчилися робити це своїми руками!» - раділи учні.

Від щирого серця дякуємо Школі кухарського мистецтва за набуті знання та незабутні враження! Бажаємо успіхів у здійсненні подальших творчих задумів!

Категория: Новини та події | Добавил: kc47 (11.12.2019)
Просмотров: 133 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вхід на сайт
E-mail:
Пароль:



Останні новини
Телефонуйте за номером 
в приймальну комісію 
+38066-990-16-22



MON  napnu   ptoinua pedpressa


Яндекс.Метрика