Державний професійно-технічний
навчальний заклад
«Краматорський центр професійно-технічної освіти»

м.Краматорськ


Меню сайту

Календар свят. Мова, граматика, спілкування
Оцініть наш центр
Всего ответов: 1021

Главная » Статьи » Новини та події

Мистецтво кулінарії

Мистецтво кулінарії

 Мистецтво кулінарії – прадавнє з мистецтв. Його витоки сягають углиб тисячоліть, до вогнища первісної людини. Мистецтво кулінарії – це мистецтво приготування здорової і різноманітної страви. Їжа обов’язково має бути смачною і доставляти найбільш приємні смакові відчуття.

  

  Професія кухаря є вкрай важливою, адже харчування – одна з основних життєво необхідних умов існування людини.

  21 листопада 2017 року на кулінарному відділенні ДПТНЗ «Краматорський центр професійно – технічної освіти» пройшов конкурс професійної майстерності «Кулінарне змагання». Конкурс відбувся між учнями групи ПК-17. Кожна команда була в своїй професійній формі, з емблемою, девізом та домашнім завданням.

  Мета конкурсу: зацікавити учнів обраною професією; закріпити теоретичні та практичні знання, навички і вміння учнів з приготування їжі через виконання конкурсних завдань; навчити знаходити відповіді на запитання в нестандартних умовах та виробничих ситуаціях; виховувати почуття взаємодопомоги, вміння працювати в команді.

 

 

  Етапи конкурсу передбачали: практичний конкурс «Композиція до святкового столу»; «Збери слово»; «Кулінарні шедеври», «Вгадайка!», «Пазли», «Чорний ящик». Вболівальникам були запропоновані цікаві запитання, які вимагають від учнів теоретичних знань з кулінарії.

 

  В процесі виконання конкурсних завдань майстер виробничого навчання Бабич Тетяна Леонідівна розповіла про важливість правильного вибору професії, компетентний підхід професіонала до своєї справи при виконанні поставлених завдань, естетичне виховання майбутнього кухаря, відповідальність, вміння експериментувати, креативно підходити до будь-яких рішень, уміння розвивати індивідуально-психологічні якості та навички.

  Педагогічний колектив Центру в своїй роботі намагається дотримуватися такого принципу - не дивитися на дитину, а бачити її, не слухати, а чути, не знати все про неї, а розуміти її. Кожна людина – неповторна особистість, тому усіма можливими засобами педагоги Центру намагаються пробуджувати в учнів палке прагнення до знань і до навчання, формувати позитивну систему цінностей та адаптувати майбутніх працівників до навколишніх змін.

  Конкурс відбувався у атмосфері піднесення, доброзичливості, творчої активності і прагнення до перемоги. Судді намагалися бути суворими, але більше були схожі на справедливих і турботливих наставників. І не дивно, адже суддівська команда складалася з досвідчених та компетентних фахівців – методиста Центру Мірошниченко Лариси Анатоліївни, старшого майстра Сорочинського Артема Вікторовича, викладача спецдисциплін Труша Вячеслава Федоровича, майстрів виробничого навчання Салій Оксани Миколаївни, Науменко Олени Сергіївни, Летенко Марини Юріївни.

  В результаті наполегливої боротьби між учасниками і справедливого суддівського рішення були визначені переможці.

  Цей конкурс, вже вкотре, об`єднав учнів та їх викладачів однією метою – досягти професійної досконалості, дістати рівня європейської конкурентоспроможності у професії «Кухар». І всі присутні на святковому заході дійсно розуміли, що «Зміна росте»!

Категория: Новини та події | Добавил: kc47 (24.11.2017)
Просмотров: 166 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вхід на сайт
E-mail:
Пароль:



Останні новини
Телефонуйте за номером 
в приймальну комісію 
+380958801689


MON  napnu   ptoinua pedpressa


Яндекс.Метрика